Camdaki Kız Dizisi İstanbul’un Cihangir, Taksim, Tarlabaşı, Beyoğlu vb. ünlü semtlerinde çekiliyor. Semtlere beraber bir göz atalım.
Camdaki Kız Dizisi Nerede Çekiliyor
Camdaki Kız Dizisi Nerede Çekiliyor? Rağbet gören dizilerden biri olan Camdaki Kız dizi çekim yeri İstanbul’dur. İstanbul’un Cihangir semtinde bir apartman kiralanarak set merkezi burada kurulmuştur. Çekimler, Cihangir civarında olup Taksim, Beyoğlu ve Tarlabaşı da çekimlerin sürdürüleceği yerler arasındadır.
Gülseren Budayıcıoğlu’nun terapisini sürdürdüğü Camdaki Kız Dizisi, gerçek bir çiftin hikâyesini anlatmaktadır. Ayrıca Nalan’ın başından geçen olaylar, Masumlar Apartmanı dizisi ile benzerlik gösteriyor. Nalan’ın başından geçen olaylar, onun bir psikiyatriste gitmesini ve olayları ona anlatmasını sağlayacak. Dizinin Nalan karakteri Burcu Biricik’tir. İşte Camdaki Kız Çekim Yerleri,
İstanbul Cihangir Tarihi
Cihangir semti, Kanuni Sultan Süleyman ve Hürrem Sultan’ın oğlu olan Şehzade Cihangir’in isminden esinlenmiştir. Şehzade Cihangir, üvey abisi Şehzade Mehmet’in acısına dayanamayarak henüz 22 yaşındayken vefat etmiştir. 1553’te onun adına Boğaza bakan bir tepede cami yapılmıştır. Cihangir semtinin ismi de bu camiden gelmektedir. Bu semtte, 19. Yüzyıla kadar yalnızca ahşap binalar mevcuttu. İstanbul’da çıkan bir yangın sonucunda ahşap bina yapımlarına son verilmiş ve farklı yapılardan evler inşa edilmiştir.
Günümüzde Cihangir
Cihangir semti, mimari dokusu, ambiyansı ile İstanbul’da eşsiz bir manzaraya sahiptir. Beyoğlu eğlencelerinin popüler olduğu 1930, 1940 ve 1950’li yıllarda oldukça meşhurdu. Fakat 1960 yıllarında siyasi olaylar sebebiyle her semt gibi Cihangir de popülerliğini kaybederek terk edilen bir yer haline gelmiştir. 1980’li yıllara gelindiğinde yeni bir dönüşüm başlamış ve Cihangir semti, özellikle de entelektüel kesimler tarafından tercih edilen yerlerden biri olmuştur.
Taksim ve Tarlabaşı
Taksim meydanı, senelerce sürekli değişkenlik içerisine girmiştir. Buranın tam olarak taksim meydanı olması, Cumhuriyet Anıtı ile olmuştur. Bunun sebebi ise binaların anıtı çevrelemesi ve anııtın bu meydanda kimlik oluşturmasıdır. Ayrıca Tarlabaşı caddesinin açılması ve gelişen birçok sebeplerle Taksim Meydanı kimliği kazandırılmış oldu.
Beyoğlu Tarihçesi
Bizans döneminde Pera ismi, yabancı tüccarların yaşadıkları yerin tanımlanması için isimlendirilen bölge olup, bu bölgeyi de içine alan semt Beyoğlu’dur. İstanbul’un önemli bir iş merkezi konumunda olan bu semt, ayrıca kültür ve eğlence alanında da önemli bir yere sahiptir.
Beyoğlu Semtinin İlkleri
Beyoğlu, ilklerin yaşandığı bir ilçe olarak ön plana çıkmaktadır. Bu ilkler;
- Modern ilk belediye binasının bu semtte kurulması (1879-1883 Edouard Blacque Bey)
- İstanbul’da yapılan ilk camii olan Arap Camii buradadır
- İstanbul’daki ilk tiyatrocuların sahne aldığı yer
- Pathe isimli ilk sinema salonunun kurulması
- İlk elektrikli asansör sisteminin kurulması (Yer: Pera Palace Hotel)
- İlk Elektrikli tramvayın kurulması (Azapkapı-Galata)
- İlk Osmanlı Bankası (Bank-ı Dersaadet)
- İstanbul’da Kurulan İlk Stadyum (Taksim Stadyumu, şimdinin Taksim Parkı olmuştur)
- İstanbul’da İlk Tersane olan Tersane-i Amire’nin burada kurulması (Şimdimim Haliç Tersaneleri)
- Hezarfen Ahmed Çelebi’nin yaptığı kanatlarla burada uçması (ilk kıtalar arası uçan kişi)
- Beyoğlunun en önemli simgesi olan ve İstanbul’da kurulan ilk kule: Galata Kulesi
- Cadde ve Sokakların aydınlatılması İstanbul’da ilk defa Beyoğlu’nda yapılmıştır
- Büyük Beyoğlu Yangını – Harik-i Kebir İstanbul’un en büyük yangınlarından biridir.